BEDRIJF
Over Wilmar
Contacteer ons
Ons bereiken
Poorten & trappen
Producten
Afwerking
Fotogalerij
 
   
 

Wilmar werd opgericht in 1975. Medestichter Herman Heyvaert werd de motor van deze nieuwe firma. Het bedrijf is gespecialiseerd in metaalverwerking. Vanaf het begin was de activiteit toegespitst op stukadoorsprofielen, plaatwerk en metaalconstructie. 

In 1982 verhuisde het bedrijf naar zijn huidige locatie op een terrein van 6000m² met 1000m² bebouwde oppervlakte.

In 1991 begon Tom Heyvaert als arbeider in het bedrijf van zijn vader. Hij zou de komende jaren een belangrijke pion worden.

Toen in 1998 ook het naburig terrein met loods vrijkwam werd de totale oppervlakte verdubbeld.

In 2003 maakt Tom Heyvaert de overstap om volwaardig als rechterhand van zijn vader aan het werk te gaan. De link naar de handelaars in bouwmaterialen wordt sterker aangehaald en de productie wordt opgedreven.

2008 was het jaar waar in de metaalconstructie vooral toegespitst werd in poorten & hekken, een afdeling die tot heden nog zeer belangrijk is voor het bedrijf.

Sinds 2010 is Wilmar ook gespecialiseerd in hoogwaardige glasvezel producten voor de afbouwsector. De poorten krijgen de merknaam Multifence, trappen worden Multisteps. Zo kan Wilmar zelf zich toespitsen op het cliënteel als bouwhandelaren.

Begin 2013 laat Herman Heyvaert de zaken over aan zijn zoon Tom. Hij zal vanaf nu vooral een ondersteunde functie bekleden en zijn ervaring ten dienst stellen van zijn zoon. Doel is om de nieuwe producten zelf te gaan maken en aan het gamma toe te voegen om zo van Wilmar een nog belangrijkere speler te maken in de markt van de bouwhandelaars.

Het bedrijf is dus gespecialiseerd in de verwerking van drie metalen (staal, inox en aluminium). Ook in de constructie van trappen, ballustrades en hekkens is Wilmar gekend als innovatief en degelijk. Prachtige stalen oranjeries werden in het verleden voor een aantal bouwprojecten ontworpen. Daarnaast weet menig architect en projectleider zijn weg te vinden naar ons bedrijf voor allerhande nieuwe ontwikkelingen en realisaties. Zo werd de laatste jaren vaak hulp geboden bij de bouw en ontwerp van podia voor o.a. muziekconcerten. Menig festivalweide bevat ondertussen onderdelen die in ons bedrijf werden vervaardigd.

 
© 2009 - 2019 Wilmar bvba • Ontwikkeld door DRVisual.be
VerkoopsvoorwaardenGebruiksovereenkomstPrivacybeleid